Your health Almere

Voordelen van onder narcose gaan bij de tandarts

Geplaatst op

We denken dat er geen persoon op aarde is die het leuk vindt om naar de tandarts te gaan. Maar er is een verschil in het niet leuk vinden om naar de tandarts te gaan en het doodeng vinden om naar de tandarts te gaan. Een tandartsfobie zoals je dat noemt, is het heel erg  eng vinden om naar de tandarts te gaan. Je hebt er op dat moment een fobie voor opgebouwd. Een symptoom van deze fobie, is om de tandarts zo ver mogelijk uit te stellen en als het kan af te stellen. Buienradar zeker niet aan om je tandarts bezoeken af te stellen. Het blijft namelijk heel belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan voor de gezondheid van je gebit. In deze blog noemen we de voordelen van een narcose tandarts.

Waar ben jij bang voor?

We gaan eerst even bespreken wat de meest voorkomende fobieën zijn bij de tandarts. Wat het meeste voorkomt onder de populatie is de angst voor injecties. Het is namelijk zo dat als je je te lang over nadenkt, dan ga je het zien alsof er een dolk in je gestoken wordt. Zo loop je namelijk een fobie op, door het veel erger in je hoofd te laten afspelen dan dat het in het echt is. Want het is natuurlijk eigenlijk maar heel klein zaaltje wat in je komt, waar je bijna niks van voelt. Bij veel mensen ook bang voor zijn is flauwvallen. Dit heeft indirect ook weer met de fobie voor naalden te maken, want de meeste mensen zijn bang dat als zij een naald zien dat zijn misschien zullen flauwvallen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die bang zijn dat de injectie niet werkt. Ze zijn dan bang dat de tandarts niet door heeft dat de injectie niet werkt, en dat hij alsnog doorwerkt en het is verschrikkelijk veel pijn zal doen.

Tips voor de mensen die bang zijn voor de tandarts.

Als je bang bent voor de tandarts is het belangrijk om een tandarts te hebben die sympathiek is, en waarmee jij je angst kunt bespreken. Tandartsen staan over het algemeen wel open voor een afspraak ook al is het maar alleen voor een gesprek. Daarnaast kun je ook over je angst heen komen door in therapie te gaan, of door het praten met vrienden en familie die dichtbij je staan. Uitspreken heeft een hele goede werkende functie. Hierdoor kunnen anderen jouw angst voor je relativeren en kom je er misschien achter dat je helemaal niet bang hoeft te zijn. Het is natuurlijk ook zo dat je eigenlijk helemaal niet bang hoeft te zijn, want er kan helemaal niks gebeuren. Als je therapie en praten met vrienden en familie al hebt geprobeerd, dan kun je ook gebruik maken van een narcose tandarts. De narcose tandarts spreekt best wel voor zich. Dit is een tandarts waarbij jij tijdens je behandeling compleet onder narcose komt. Voor mensen die hele erge angst hebben voor de tandarts is dit waarschijnlijk de beste optie, als ze de rest al hebben geprobeerd.

Gerelateerde berichten

4 remedies tegen kiespijn

Word je gek van kiespijn? De meesten van ons hebben deze ondraaglijke pijn wel eens meegemaakt. Dus hoe stop je het en alle ellende die ermee gepaard...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden