Your health Almere

Tandvleesaandoeningen kunnen bloeddrukproblemen verergeren

Geplaatst op

Tandvleesaandoeningen kunnen de controle over hoge bloeddruk verstoren, suggereert een nieuwe studie. Onderzoekers beoordeelden medische en tandheelkundige dossiers van meer dan 3.600 mensen die gediagnosticeerd werden met hoge bloeddruk. Vergeleken met mensen met een goede mondhygiëne, hadden mensen met tandvleesproblemen minder kans om te reageren op hoge bloeddrukmedicijnen en 20 procent minder kans om gezonde bloeddrukdoelen te bereiken, zo bleek uit het onderzoek. Het is dus extra belangrijk dat je bij je eigen tandartspraktijk langsgaat voor een periodieke controle.

“Artsen moeten goed letten op de mondgezondheid van patiënten, met name degenen die een behandeling voor hoge bloeddruk krijgen, en degenen met tekenen van parodontale aandoeningen aansporen om tandheelkundige zorg te zoeken”, aldus hoofdauteur Dr. Davide Pietropaoli. Hij is een arts van tandheelkundige chirurgie aan de Universiteit van L’Aquila in Italië.

Pietropaoli voegde eraan toe dat beroepsbeoefenaren in de tandheelkunde in gedachten moeten houden dat mondhygiëne “onontbeerlijk” is voor de algehele gezondheid.

Hoewel de studie alleen een associatie vond, suggereren de bevindingen dat mensen met tandvleesaandoeningen mogelijk een nauwere bloeddrukmonitoring nodig hebben en dat mensen met een hoge bloeddruk kunnen profiteren van regelmatige tandheelkundige zorg, volgens de auteurs.

“Patiënten met hoge bloeddruk en de artsen die voor hen zorgen moeten zich ervan bewust zijn dat een goede mondhygiëne net zo belangrijk kan zijn bij het controleren van de aandoening als verschillende leefstijlinterventies die bekend zijn om te helpen de bloeddruk te controleren, zoals een zoutarm dieet, regelmatige lichaamsbeweging en gewichtscontrole,” zei Pietropaoli in een nieuwsbericht van een tijdschrift.

Gerelateerde berichten

4 remedies tegen kiespijn

Word je gek van kiespijn? De meesten van ons hebben deze ondraaglijke pijn wel eens meegemaakt. Dus hoe stop je het en alle ellende die ermee gepaard...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden