Your health Almere

Letselschade opgelopen tijdens het sporten in de sportschool?

Geplaatst op

Sporten is essentieel om ervoor te zorgen dat je langere tijd gezond en vitaal blijft. Toch kan een dergelijke belasting van het bewegingsapparaat ervoor zorgen dat je op een zeker moment een blessure krijgt. Tijdens het hardlopen of joggen ligt de aansprakelijkheid vaak bij niemand anders dan jezelf. Maar hoe zit dat nu eigenlijk als je een blessure of letselschade oploopt in de sportschool? Is de sportschool dan verantwoordelijk voor het uitbetalen van eventueel smartengeld? Lees in deze blog hoe het zit.

Lees de voorwaarden van de sportschool

Het allereerste wat je moet doen, is onderzoeken wat er in het contract staat wat je hebt getekend met je sportschool. In veel gevallen zullen er zaken in staan die gerelateerd zijn aan aansprakelijkheid. Als je pech hebt, staat er in het contract aangegeven dat de sportschool niet aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele geleden (letsel)schade als gevolg van onjuist gebruik van het sportapparatuur. De vraag is echter of er ook iets in staat over letselschade als gevolg van juist gebruik van het sportapparatuur. Als hier niets over in staat, en je hebt de schade opgelopen tijdens juist gebruik van het apparatuur, dan heb je misschien een poot om op te staan.

Neem een letselschade advocaat in de hand

Mochten jij en de sportschool er toch niet helemaal uitkomen, maar vind je nog steeds dat je recht hebt op een vergoeding? In dat geval kun je het beste een letselschade advocaat in de hand nemen. Die zal je in het gehele proces begeleiden en trachten om voor jou een letselschade claim te realiseren mits dit natuurlijk realistische en haalbaar is.

Hoewel je mogelijk best wat aan je hoofd zult hebben, is het toch belangrijk dat je in kaart probeert te brengen of je in je recht staat. In het ergste geval kun je hier mogelijk erg veel kosten aan maken. In dat geval is het wel erg prettig te weten dat je er niet helemaal in je eentje voor hoeft te staan.

Gerelateerde berichten

5 essentiële spullen die je nodig hebt om thuis te sporten

Voor veel mensen is het niet ideaal om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, terwijl ze wel een goede workout willen doen. Gelukkig is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden