Your health Almere

5 essentiële spullen die je nodig hebt om thuis te sporten

Geplaatst op

Voor veel mensen is het niet ideaal om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, terwijl ze wel een goede workout willen doen. Gelukkig is het thuis prima mogelijk om dagelijks aan de slag te gaan! Tegenwoordig zijn er talloze hulpmiddelen te koop die je workout thuis verbeteren. In deze blog kijken we naar vijf essentiële producten die je in huis moet halen om effectief te kunnen sporten.

Sportmat

Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens het sporten is het voorkomen van blessures. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de oefeningen goed kunt uitvoeren. Sportmatten zijn daarbij essentieel. Deze sportmatten zijn niet duur, voorkomen dat je op een harde vloer hoeft te liggen tijdens grondoefeningen en verschuiven niet.

Enkel- en polsgewichten

Hoewel het prima mogelijk is om te trainen door voornamelijk je eigen lichaamsgewicht te gebruiken, zal je sneller resultaten behalen door het gebruik van extra gewichten. Het tweede wat je daarom nodig hebt zijn verzwaarde polsbanden of enkelbanden.  Over het algemeen wegen deze banden 500 gram, al heb je ook zwaardere variaties. Zo maak je iedere oefening automatisch iets zwaarder, waardoor je minder herhalingen hoeft uit te voeren.

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden, ook wel fitnesselastieken genoemd, zijn een andere must-have voor iedereen die thuis wil gaan sporten. Vergelijkbaar met enkel- en polsgewichten maken weerstandbanden standaard oefeningen zwaarder. Het kost bijvoorbeeld meer inspanning om je benen op te tillen met een fitnesselastiek om. Daarbij helpen ze met stabiliteits- en explosiviteitsoefeningen.

Medicijnbal

De medicijnbal is een ander hulpmiddel wat je bij enorm veel oefeningen kunt gebruiken. Let wel op dat het misschien niet zo verstandig is om met een medicijnbal te gaan gooien als je dunne muren of een gehorig appartement hebt. Je buren zullen dit namelijk minder fijn vinden en wellicht beschadig je iets in huis.

Klein set gewichten

Zoals eerder aangegeven kun je prima cardio doen thuis en je eigen lichaamsgewicht gebruiken voor krachttraining, maar de beste resultaten haal je met extra gewichten. Daarom is het essentieel om een klein setje gewichten in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een kettlebell met verschillende gewichten, of een set dumbells. Heb je hele zware gewichten gekocht? Leg ze dan altijd in een rek en nooit op de grond.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden