Your health Almere

Is de elektrische fatbike gezond en hip genoeg?

Geplaatst op

In Nederland fietsen we maar al te graag en dat doen we met erg veel verschillende soorten fietsen. Dat fietsen gezond is weten we ook, zelfs met een elektrische fiets ben je gezond bezig. Je krijgt ook op elektrische fietsen voldoende beweging, zeker in vergelijking met een auto. Maar de Stella e-bikes zijn toch meer voor de wat ouderen mensen? Ja en nee. Een e-bike is er voor iedereen. Het stoffige imago gaat er beetje bij beetje af, omdat er steeds meer jongvolwassenen zijn die een e-bike hebben. De elektrische fatbike is een fiets die we nog niet heel vaak, maar wel steeds vaker voorbij zien komen. Een elektrische fatbike ziet er veelbelovend uit, maar is deze dan wel hip genoeg en wordt je er gezond van, net zoals bij een klassieke fiets?

25 tot 30+ km/h

De fatbikes hebben een snelheid van 25 km per uur, wat de Europese topsnelheid is en daarmee voldoet aan de regelgeving. Toch kun je door optionele gashendels de fietsen versnellen naar 30+ km/h. Hoe vet is dat? 

Wegen, bossen en off-road 

Waar de ‘normale’ e-bike het beste werkt op een mooie aangelegde weg, kun je met de elektrische fatbike off-road gaan en door de bossen of zandpaden heen crossen. Doordat de fatbikes dikke wielen hebben en supercomfortabel zitten is geen weg te gek en bewaar je je balans. De makers hebben goed nagedacht over hoe ze de fiets zo optimaal mogelijk konden maken. Dikke banden houden meestal namelijk veel snelheid en de wendbaarheid tegen, maar daar hebben ze iets op bedacht. Door gebruikt te maken van een heel licht frame, lever je niet veel in qua snelheid en wendbaarheid. Daarnaast heb je door de elektrische functie genoeg snelheid dacht ik zo. 

Hippe look

De fatbike ziet er stoer en hip uit en beschikken over nog meer vette functies. Zo kun je zelfs wel 7 versnellingen op je fiets hebben zitten en kies je uiteraard de kleur die het beste bij je past.

De elektrische fatbikes zijn dus zeker hip genoeg. Door dat je ook je beenspieren gebruikt is het goed voor je conditie, maar logischerwijs is de klassieke fiets nog beter voor je conditie, omdat deze geen elektrische ondersteuning biedt. Hoewel dit laatste van de persoon in kwestie afhangt, want misschien lukt fietsen op een klassieke fiets niet meer, maar op een elektrische wel. Het is dus een relatieve zaak. 

Gerelateerde berichten

5 essentiële spullen die je nodig hebt om thuis te sporten

Voor veel mensen is het niet ideaal om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, terwijl ze wel een goede workout willen doen. Gelukkig is...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden