Your health Almere

Hoe lang gaan tandheelkundige implantaten mee?

Geplaatst op

Het hangt er per situatie van af hoe lang een implantaat meegaat. Dit wordt bepaald door de plek in het gebit, het onderhoud van het gebit en je algemene gezondheid. In dit blog leggen we je precies uit hoe een implantaat werkt en wat de levensduur van een implantaat is en hoe je deze kunt verlengen. In feite is de technologie van tandheelkundige implantaten in de loop der jaren zo geavanceerd geworden dat implantaatproblemen grotendeels tot het verleden behoren.

Ben je op zoek naar een goede tandarts en woon je in Amsterdam? Kijk dan op de website van deze tandarts in Amsterdam.

Waar bestaat een implantaat uit?

Om je een beter beeld te geven van de werking, leggen we je eerst uit waaruit een implantaat bestaat. Een implantaat bestaat uit drie onderdelen: het implantaat, het koppelstuk en de kroon. Het implantaat is een titanium schroef die chirurgisch in het kaakbeen van een patiënt wordt geplaatst en als een wortel voor de kroon fungeert. Het koppelstuk – ook wel het abutment – wordt aan het implantaat bevestigd en houdt de kroon op zijn plaats. Het zichtbare deel van een implantaat is de kroon. Dit is een keramische tand die dus wordt bevestigd aan het koppelstuk.

Wat moet ik doen om de levensduur van een implantaat te verlengen?

Het onderhouden van een implantaat is essentieel om de levensduur te verlengen. Dit doe je met name door iedere dag goed te borstelen en flossen. Bovendien blijft de halfjaarlijkse controle, zoals je die normaal ook bij de tandarts hebt, belangrijk om vol te houden. In principe kan een implantaat dan zelfs je hele leven mee. Het blootgestelde deel het implantaat – de kroon – heeft een kortere levensduur. Dit deel is gevoeliger voor slijtage en gaat daarom over het algemeen 10 tot 15 jaar mee.

De plaats van de mond is ook een factor in de verwachte levensduur van een implantaat. Implantaten in de achterkant van de mond krijgen meer last van het kauwen, waardoor ze sneller kunnen slijten dan implantaten aan de voorkant van de mond.

Gerelateerde berichten

4 remedies tegen kiespijn

Word je gek van kiespijn? De meesten van ons hebben deze ondraaglijke pijn wel eens meegemaakt. Dus hoe stop je het en alle ellende die ermee gepaard...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden