Your health Almere

De beste tandenborstel voor je kind

Geplaatst op

Een van de belangrijkste materialen om het gebit van je kind gezond te houden is de tandenborstel. Neem dan ook de tijd om een geschikte tandenborstel voor je kind te vinden. We hebben een aantal eigenschappen opgesomd waar je op kunt letten.

Borstel

Het schap met tandenborstels puilt uit in de supermarkt. Medium of soft, harde of zachte borstelkop: ze zijn allemaal te koop. In het algemeen adviseren tandartsen om voor een zachte borstel te kiezen. Deze kunnen de groeven van kiezen en het oppervlak van tanden effectief schoonmaken, zonder het gevoelige tandvlees te beschadigen.

Omvang

Kies een tandenborstel die makkelijk in de mond van je kind past, zodat alle lastige plekken achterin ook te bereiken zijn. Neem je kind ook mee tijdens het aanschaffen van de borstel, zodat je dit goed kan inschatten. In de meeste winkels zijn tandenborstels speciaal voor kinderen te verkrijgen., de leeftijden worden vaak op de verpakking vermeld.

Handvat

Lang, krom, schuin of vibrerend: ook qua handvat zijn er diverse opties. Uiteindelijk komt het neer op comfort: het handvat moet lang genoeg zijn en het mag geen probleem zijn om deze minimaal 2 minuten vast te houden. Een rubberen grip helpt de meeste kinderen om de tandenborstel goed vast te kunnen houden.

Vervanging

Wanneer is het aan te raden de tandenborstel te vervangen? In het algemeen is dat goed te zien aan de borstelkop. Wanneer de kleuren van de borstelharen beginnen te vervagen en ze gaan hangen wordt het tijd voor een nieuwe. In het algemeen gaat het om ongeveer 3 maanden. Vervang de tandenborstel ook bij ziekte, zo krijgen bacteriën geen kans om zich op te hopen op de tandenborstel.

Wil je meer informatie over geschikte tandenbostel? Plan een afspraak in bij je tandartspraktijk. In Amsterdam kun je terecht bij Studentist Amsterdam.

Gerelateerde berichten

4 remedies tegen kiespijn

Word je gek van kiespijn? De meesten van ons hebben deze ondraaglijke pijn wel eens meegemaakt. Dus hoe stop je het en alle ellende die ermee gepaard...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden