Your health Almere

5 geheimen voor wittere tanden

Geplaatst op

Hebben je ‘witte’ pareltjes hun glans verloren door grijze of gele vlekken? Het krijgen van bevlekte en verkleurde tanden kan komen doordat je ouder wordt. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen en zelfs mondwater bijdrage aan het krijgen van gele of bevlekte tanden. Verdere verkleuring kan je tegengaan door bepaalde stoffen te vermijden of je tanden te bleken bij de tandarts of doe-het-zelf oplossingen. Gebruik deze geheimen voor het krijgen van een stralende witte lach.

Witmakende tandpasta’s en mondwaters

Tandpasta’s die je in de drogist kan kopen kunnen helpen bij het verwijderen van oppervlakkige vlekken. De ‘whitening’ tandpasta’s bevatten milde polijstmiddelen. Let erop dat deze de natuurlijke kleur van je tanden niet veranderen.

Whitening kits en strips

Er zijn genoeg doe-het-zelf whitening kits en strips op de markt die carbamideperoxide bevatten. Carbamideperoxide is een bleekmiddel dat zowel oppervlakkige als diepere vlekken kan verwijderen en de natuurlijke kleur van de tanden verandert. Er bestaan kits waarbij je de gel met een klein borsteltje op je tanden moet aanbrengen en kits waarbij je de gel in een malletje doet, die naar je tanden vormt. De behandeling herhaal je dan ongeveer een week. Let er wel op dat je tanden en je tandvlees wat gevoelig kunnen worden.

Huismiddeltjes

Vroeger ‘bleekte’ men hun tanden door met zuiveringszout de tanden te poetsen. Ook sommige voedingsmiddelen, zoals selderij, appels, peren en wortelen kunnen bijdragen aan het behouden van wittere tanden. Bij het eten van deze voedingsmiddelen produceer je veel slijm, waardoor voedselresten op de tanden worden weggespoeld. Daarnaast neutraliseert speeksel het zuur dat tandbederf veroorzaakt. Het kauwen van suikervrije kauwgom heeft ook een tandreinigende werking.

Tanden bleken bij de tandarts

Laat je tanden bleken in Amsterdam door een professional bij een tandartspraktijk. Een tandarts kan je daarnaast advies geven en informeren over het bleken van de tanden.

Let op wat je drinkt

Sommige voedingsmiddelen kunnen je tanden verkleuren, zoals koffie, thee, wijn, donkere frisdranken en vruchtensappen. Eigenlijk alles wat een vlek zou kunnen maken in wit katoen, laat ook vlekken achter op je tanden. Je hoeft deze voedingsmiddelen natuurlijk niet helemaal uit je dieet te bannen, maar drink deze dranken met mate. Een tip is om bijvoorbeeld frisdrank te drinken uit een rietje, zo komen je tanden niet zoveel in aanraking met deze drank.

Gerelateerde berichten

4 remedies tegen kiespijn

Word je gek van kiespijn? De meesten van ons hebben deze ondraaglijke pijn wel eens meegemaakt. Dus hoe stop je het en alle ellende die ermee gepaard...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden