Your health Almere

Wordt fysiotherapie gedekt vanuit de basisverzekering in 2021?

Geplaatst op

Elk jaar bevat het pakket van de basisverzekering weer andere medische behandelingen die worden vergoed. Veel blijven hetzelfde maar er wijzigt altijd wel iets. Zo vragen veel mensen zich af of fysiotherapie wordt gedekt in de basisverzekering van 2021. Het antwoord daarop is vrij kort: ja, maar wel in bepaalde gevallen. Voor de andere gevallen moet je toch echt een aanvullende zorgverzekering 2021 afsluiten. Maar in welke gevallen wordt fysiotherapie dan gedekt, vraag je je natuurlijk af. Daar gaan we nu even wat verder op in.

Fysiotherapie in ziekenhuis na behandeling

Heb jij een vervelende operatie onder de leden gehad? Of moest jij ergens anders voor worden behandeld in het ziekenhuis? In die gevallen wordt het gedekt uit de basisverzekering. Dat is natuurlijk ook wel logisch, omdat je dan geen keuze hebt en het een bijzonder geval is. Bovendien behoort het dan gewoon bij de ziekenhuiskosten en niet aparte kosten die voor fysiotherapie gelden.

Chronische aandoeningen

Heb jij een chronische aandoening? In dat geval heb je sowieso al een zwaar leven en begrijpen we dat jij niet meer premie wil betalen dan je al moet. Zelfs met een aanvullende verzekering kan de fysiotherapie dan heel duur zijn. Gelukkig maakt de verzekering een uitzondering bij fysiotherapiebehandelingen voor mensen met chronische aandoeningen in het basispakket. Dit kan dan namelijk gedekt worden. Let wel: soms heeft dit ook met de leeftijd te maken. Ben je jonger dan 18, dan heb je daar meer kans op dan wanneer je ouder bent. Daarnaast moet je van te voren altijd toestemming vragen. Het is namelijk belangrijk voor hen om na te gaan om wat voor chronische aandoening het dan precies gaat.

Etalagebenen

Heb jij last van etalagebenen? Dat is natuurlijk zeer vervelend en in de meeste gevallen moet je dan regelmatig naar de fysiotherapeut toe. In 2021 worden 37 behandelingen gedekt als je last hebt van etalagebenen. Let wel: je mag uiteraard niet zelf een diagnose stellen. Deze diagnose van etalagebenen moet wel officieel zijn vastgesteld door een arts.

Jongeren onder de 18

Ben jij jonger dan 18 jaar en heb jij geen chronische aandoening? In dat geval kun je in veel gevallen ook profiteren van een dekking in de basisverzekering. Jongeren onder de 18 kunnen namelijk gratis behandelingen krijgen. Let wel: er zit wel een limiet op het aantal behandelingen. Je kunt er dus niet onbeperkt heen, ook niet als je onder de 18 bent. Het gaat dan om 18 behandelingen waar je gebruik van kunt maken

Andere gevallen

Er zijn nog enkele andere uitzonderingen, maar in de regel moet je altijd een fysiotherapie zorgverzekering afsluiten. Heb je echt aanvullende verzekering nodig. Vergelijk dan de verschillende verzekeringen met elkaar. Zodat je nooit veel te veel geld gaat betalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden