Your health Almere

Welke yoga mat moet ik kiezen?

Geplaatst op

Het kan soms lastig zijn om de juiste yoga mat te kiezen. Dit komt doordat er enorm veel yogamatten te verkrijgen zijn. Deze verschillen van elkaar in bijvoorbeeld prijs, kleur, hardheid, gewicht en afmeting. In deze blog behandelen we een aantal factoren waarop je kunt letten bij het aanschaffen van de door jou gewenste yoga mat.

Yogastijl

Voor welke stijl van yoga ga je de mat aanschaffen? Er zijn namelijk veel verschillende yogastijlen. Bij de ene stijl heb je een wat hardere mat nodig en bij de andere mat een wat zachtere. Daarnaast is het ook belangrijk om aan je persoonlijke voorkeur te denken. Heb je bijvoorbeeld snel last van je gewrichten of van een koude vloer? Of wil je juist een mat die je wat meer stabiliteit geeft?

Duurzaamheid

Wil je een duurzame mat? Kijk dan naar aanbieders die yogamatten aanbieden van merken die duurzame uitvoeringen produceren. Ook dien je rekening te houden met de frequentie dat je op de mat bezig bent. Ga je er dagelijks gebruik van maken? Kies dan voor een duurzame mat die qua kwaliteit jarenlang meegaat.

Afmeting, kleur en gewicht

De matten verschillen niet alleen in hardheid of kwaliteit, maar ook in afmetingen, kleur en gewicht. Ga qua kleur voor een tint die goed past bij de vloer en de rest van het interieur. Op het gebied van afmetingen heb je veel matten met de standaardafmeting. Heb je hier voldoende aan of wil je een bredere of langere mat? Qua gewicht ligt het er maar net aan of je van plan bent om de mat mee te nemen onderweg of op reis. Als dit het geval is, dan raden we aan voor een lichte mat te gaan, zodat je de mat eenvoudig mee kunt nemen onderweg.

Prijs

Misschien wel een van de belangrijkste factoren is de prijs van de mat. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een yoga mat? Ga je de mat vaak gebruiken of blijft het misschien wel bij een paar keer? Gebruik je de mat alleen of zijn er ook anderen die er gebruik van maken? Allemaal dingen die je mee moet nemen bij het aanschaffen van een yoga mat. Wordt de mat veel gebruikt, dan is het logisch dat je bereid bent wat meer te betalen voor de mat dan wanneer de verwachting is dat de mat niet veel gebruikt gaat worden.

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een yoga mat? Kijk dan eens naar het aanbod van een specialist op het gebied van yogamatten, zoals Yogisha. In deze webshop zie je een groot aanbod aan yogamatten voor verschillende yogastijlen in verschillende afmetingen, materialen, kleuren en gewichten.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden