Your health Almere

Welke behandelingen voert tandarts Amsterdam vaak uit?

Geplaatst op

Iedereen weet dat het belangrijk is om naar de tandarts Amsterdam te gaan. De gezondheid van jouw gebit is erg belangrijk en hiervoor zorgt de tandarts. Je kunt bij de tandarts terecht voor allerlei verschillende behandelingen. Hierbij spreken we vooral over preventieve behandelingen, zoals controle en gebitsreiniging. Echter, kun je bij de tandarts Amsterdam ook terecht voor ingrijpende behandelingen, zoals het verwijderen van verstandskiezen en een wortelkanaalbehandeling. Wil jij meer weten over welke behandelingen de tandarts uitvoert en hoe het werkt? In dit artikel zetten we de behandelingen op een rijtje, zodat je er alles over te weten komt.

Controle

Bij tandarts Amsterdam kun je sowieso terecht voor een periodieke controle. Bij deze controle kijkt de tandarts naar het gebit, maar ook het tandvlees. Zo controleert de tandarts Amsterdam hierbij op gaatjes en eventuele ontstekingen. Vaak worden er ook röntgenfoto’s gemaakt om het gebit beter te kunnen studeren. Je krijgt van de tandarts een gebitsreiniging en hierbij ook een fluorbehandeling. Wanneer de tandarts een gaatje tegenkomt, wordt er direct een nieuwe afspraak gemaakt. Hierbij gaan we ook direct over tot de volgende behandeling van tandarts Amsterdam en dat is het vullen van gaatjes. Je krijgt dan van de tandarts een vulling.

Kroon

Een tandarts Amsterdam zet ook kronen bij mensen die het nodig hebben. Hierbij bedoelen we natuurlijk geen kroon die de koning draagt, maar een kroon voor op de tand. Het is een speciaal kapje van metaal en deze wordt op een beschadigde tand gezet. Hiermee wordt jouw eigen tand onder de kroon beschermd en dit geeft veel meer stevigheid. Daarnaast kun je bij de tandarts ook terecht voor kunstgebit. Dat is een uitneembare prothese om ontbrekende tanden te vervangen.

Soms is het ook nodig om een tand of kies te trekken en dit kan behoorlijk vervelend zijn. Een tandarts zorgt ervoor dat dit goed gedaan wordt, zodat de tand niet andere tanden in de weg zit. Dit kan namelijk leiden tot scheve tanden in het gebit en dat wil je natuurlijk niet hebben. In erge gevallen is de kans groot dat de tandarts Amsterdam je doorstuurt naar een kaakchirurg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden