Your health Almere

Wat zijn de voor en nadelen van Botox?

Geplaatst op

Wanneer je een botoxbehandeling overweegt is het belangrijk om vooraf te weten wat de voor- en nadelen zijn van Botox. In deze blog gaan we je daar mee over vertellen.

Wat zijn de voordelen?

Het eerste voordeel is dat de rimpels die je hebt verdwijnen door Botox. Door een botoxbehandeling die bestaat uit een paar prikjes, ben je voor de komende vijf maanden van je rimpels af. Het laten verdwijnen van deze rimpels gebeurd op een natuurlijke manier, hierdoor is het niet zichtbaar dat je een cosmetische behandeling hebt ondergaan. De behandelingen zijn snel en er is geen herstelperiode. Zelfs meteen na de behandeling is het niet zichtbaar dat je behandeld bent. De werking van Botox is tijdelijk, botulinetoxine is een natuurlijke stof die uit je lichaam verdwijnt na vijf maanden. Dit middel is relatief veilig in de tijd dat het op de markt is, is er nog niet aangetoond dat het slecht is voor je gezondheid. Sterker nog, botulinetoxine wordt gebruikt voor medische toepassingen. Zo kan Botox helpen bij het verminderen van: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

Wat zijn de nadelen?

Als er teveel Botox gebruikt wordt, dan kan het zijn dat je een emotieloos gezicht krijgt, maar als er de juiste hoeveelheid wordt gebruikt zal dit niet gebeuren. Een veelvoorkomend probleem na een botoxbehandeling is een hangend ooglid. Dit gebeurt wanneer er teveel botulinetoxine in het voorhoofd wordt gespoten. Wanneer je door een ervaren arts geholpen wordt, dan zal dit niet gebeuren. Botox kan verslavend zijn, wanneer je eenmaal gewend ben aan het resultaat van zo een behandeling kan het zijn dat je snel weer een behandeling wilt. Een cosmetische behandeling als Botox heeft ook complicaties, zo kunnen er blauwe plekken of zwellingen voorkomen na de behandeling, deze verdwijnen echter wel in twee dagen.’

Conclusie

Een botoxbehandeling is dus tijdelijk, natuurlijk en veilig. Botulinetoxine wordt dus zelfs gebruikt met medische doeleinden. Botox heeft echter ook nadelen. Je moet dus oppassen dat je niet teveel gebruikt, want anders kan je een hangend ooglid krijgen of ziet het er heel onnatuurlijk uit. Na een behandeling kunnen er complicaties als blauwe plekken en zwellingen voorkomen. Deze nadelen komen eigenlijk alleen voor wanneer je jezelf op een verkeerde manier laat behandelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden