Your health Almere

Wat kan ik doen aan mij een verstuikte knie?

Geplaatst op

Het is bijzonder vervelend wanneer je een verstuikte knie hebt. Dat kan door verschillende zaken komen, zoals sport, een verkeerde afstap van de trap, struikelen over de stoeprand of aangereden worden door een voertuig. Allemaal dingen die zorgen voor stressen en pijn. Hoe kom je daar zo snel mogelijk vanaf? We gaan je in deze blog een aantal tips geven waarmee je weer snel ter been bent. Ontdek onze tips.

Hou je aan de tips van de arts

Wanneer de arts die je knie gecheckt heeft jou verstillende tips geven heeft, hou je daar dan ook aan. Zegt hij of zij dat je een aantal dagen echt niet mag lopen, doe dat dan ook niet. Een verstuikte knie heeft echt rust nodig. Soms moet je juist een beetje bewegen zodat de zaak niet stijf wordt. Allemaal afhankelijk van waar je de blessure opgelopen hebt.

Luister naar je knie

Je kent je knie het beste. Luister dus naar wat je knie te zeggen heeft. Voelt het alsof je een beetje kunt bewegen, doe het dan voorzichtig (als het mag van de arts). Is je knie moe en doet het zeer? Dan is zaak om weer rustiger aan te doen. Het werkt heel eenvoudig op deze manier en je zult sneller genezen.

Kies een kniebrace

Om eventuele problemen te voorkomen zul je kunnen kiezen voor een kniebrace. Dat is een band om je knie die ervoor zorgt dat je kniebanden minder snel een blessure oplopen. Natuurlijk biedt deze band geen 100% garantie, maar het is wel een sterke ondersteuning. Je moet wel rustig aan blijven doen. Er bestaan ook andere braces (enkel, pols).

Conclusie

Met rust, kalme beweging en een kniebrace is het mogelijk om sneller te herstellen. Wanneer het nodig is, kan het een oplossing zijn om ook fysiotherapie te doen. Dat kan in sommige gevallen erg helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden