Your health Almere

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van begrafenisverzekering?

Geplaatst op

Het afsluiten van een begrafenisverzekering is iets wat je weloverwogen moet doen. Overigens sluit je deze verzekering niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je nabestaanden af. Want als jij komt te overlijden, zullen zij jouw uitvaart gaan organiseren. Dit gebeurt overigens vrijwel altijd in overleg met de uitvaartbegeleider, die precies weet wat er allemaal gebeuren moet. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een begrafenisverzekering gaat afsluiten. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Verschillende vormen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Als eerste is er de natura uitvaartverzekering. Hierbij verzeker je jezelf voor een aantal diensten die na je overlijden zullen worden uitgevoerd. Je kunt hierbij kiezen voor pakketten die bestaan uit een aantal diensten. Denk hierbij aan een basispakket waarvoor je kunt kiezen of juist aan een uitgebreid pakket aan diensten. Bij deze naturaverzekering keert de verzekeraar dus geen geld uit, maar diensten. Bij een kapitaalverzekering wordt er wel een geldbedrag uitgekeerd. De nabestaanden kunnen met dit bedrag de uitvaart zelf gaan regelen, waarbij dit bedrag eigenlijk werkt als een budget. Een combinatie tussen een naturaverzekering en een kapitaalverzekering is ook mogelijk. Hierbij worden er een aantal diensten verricht, maar wordt er daarnaast ook nog een geldbedrag uitgekeerd. Vaak wordt dit geldbedrag besteed aan speciale wensen. Denk hierbij aan livemuziek tijdens de uitvaart. Of bijzondere bloemen die op de kisten worden gelegd. Ook kan hier een luxe broodjesmaaltijd na afloop van betaald worden.

Hoogte van uitkering

Het bedrag wat zal worden uitgekeerd, bepaal je zelf. Dit hangt sterk af van de wensen die je hebt omtrent jouw uitvaart. Hou je van een luxe uitvaart met alles erop en eraan, dan zal hier ook een kostenplaatje aanhangen. Als het liever eenvoudig wilt houden, dan zal de uitvaart minder geld kosten. Het bedrag wat je maandelijks betaalt voor je begrafenisverzekering is feitelijk afgeleid van het bedrag wat uiteindelijk zal worden uitgekeerd. Het is verstandig om in kaart te brengen wat je eisen en wensen zijn omtrent je uitvaart. Er kan dan een inschatting worden gemaakt van de kosten, hier sluit je dan vervolgens je verzekering op af.

Verzekeringen vergelijken

Als je precies weet wat je wilt, kun je gaan vergelijken. Kijk goed naar de looptijd en de premie die je per verzekeraar moet betalen. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld tot je tachtigste levensjaar premie te betalen. Of juist je leven lang, waarbij je ervoor kunt kiezen om steeds een lagere premie te betalen. Kies uiteindelijk de vorm en de verzekeraar waar jij het beste gevoel bij hebt. Via het uitvaartverzekering Informatie Centrum kun je gemakkelijk je uitvaartverzekering vergelijken of je begrafenisverzekering vergelijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden