Your health Almere

Populaire sportvloeren

Geplaatst op

Sportvloeren komen er in vele verschillende uitvoeringen en maten. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende typen vloeren dat de keuze oneindig is. We vertellen je daarom graag wat meer over de meest populaire sportvloeren van tegenwoordig. Iedere vloer heeft zijn eigen hygiënische eigenschappen en past daarmee goed bij een andere tak van sport. 

Rubberen sportmatten 

Deze matten zijn vooral bekend van fitnessruimtes. Het biedt de juiste weerstand voor zware apparaten. Stel, jij staat met 10km per uur te rennen op de hardloopband, dan wil je zeker niet dat de machine door alle druk heen en weer begint te schuiven. Daarnaast is rubber licht elastisch. Zou je vallen of struiken tijdens je workout, dan vangen de matten de klap op en kom je er zonder schrammetje vanaf! 

Vloercoating met belijning 

Superhandig voor grote gymzalen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dankzij de belijningen in verschillende kleuren kies je zo je favoriete sportspel uit: voetbal, trefbal of basketbal. Vloercoating is zeer bestendig en kan daarom het gewicht van zware apparaten goed aan. Een ander voordeel is dat de belijning als het ware in de vloer wordt gegoten, waardoor deze na enige tijd niet kan wegslijten. Je kan vloercoating zien als een gietvloer zoals thuis, alleen dan voor zwaardere belasting.

Houten parketvloer 

Denk je aan sport, dan denk je niet direct aan een houten parketvloer. Echter zien we deze in diverse takken van sport terug. Denk bijvoorbeeld aan dansstudio’s en bowlingbanen. Bij deze twee sporten zijn parketvloeren de standaard. Het zorgt voor de nodige grip onder voeten, waar de weerstand perfect is afgestemd. Deze sporten worden dan ook altijd met speciaal schoeisel betreden. Een parketvloer gaat lang mee en ziet er daarnaast prachtig uit, zelfs na enkele jaren. 

Pvc vloer 

Iets van de laatste jaren, maar pvc mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Zo heeft men steeds vaker de voorkeur voor een pvc vloer, omdat deze naar verhouding net nog wat langer meegaat dan andere vloeren. Waar een pvc vloer ligt in plaats van een houten vloer, heeft het als voordeel dat de vloer niet ‘werkt’. Zo heb je geen last van uitzetting of krimping bij warmteverschillen. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken om vocht of waterschade. Een pvc vloer zuigt vocht niet op maar stoot het af. 

(Natuur)stenen tegels 

Tegels, daar zou je niet direct aan denken, maar toch is dit niet weg te denken uit alle bedenkbare sanitaire ruimtes. Tegels bieden een ideale bescherming tegen vocht en vuil. Vooral in zwembaden is dit ideaal, aangezien er diverse chemische middelen gebruikt worden om de hygiëne op peil te houden en de ondergrond hiertegen bestand moet zijn. In vochtige ruimtes waar ontspanning het doel is, zien we veelal natuursteen terug.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden