Your health Almere

Mijn kind voorbereiden op een gezonde lichamelijke ontwikkeling

Geplaatst op

Kinderen tot en met 5 jaar leren snel en gemakkelijk. Daarom is het extra belangrijk om kinderen rond deze leeftijd  aandacht te geven op het gebied van bewegen, bijvoorbeeld met gymnastiek in Haarlem. Waarom is het belangrijk om kinderen te laten bewegen? Wat voor effecten zal het hebben voor de kinderen op een latere leeftijd? Dat lees je allemaal in onze blog.

Waarom is het belangrijk om kinderen te laten bewegen?

Vroeger was het vanzelfsprekend dat kinderen de basisvaardigheden die bij gymnastiek horen konden toepassen in hun dagelijkse leven, bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen met andere kinderen. Tegenwoordig leren ze wel een aantal basisvaardigheden tijdens de gymlessen op school, maar toch blijft het lastig om grote klassen les te geven. Dat maakt het aanleren extra moeilijk. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al veel bewegen, omdat ze dan nog erg flexibel en lening zijn. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk hun progressie boeken.

Wat zijn de effecten voor kinderen op een latere leeftijd?

Vroeg beginnen met dit soort gymnastische activiteiten zorgt dus voor een effectieve manier van bewegen. Door mee te doen aan gymnastieklessen zullen kinderen deze vaardigheden op een latere leeftijd overal mee naar toe nemen. Bijvoorbeeld tijdens het beoefenen van een sport: zwemmen, turnen voetbal of hockey. Maar ook tijdens het buitenspelen of op het strand, bestaat er een grotere kans dat kinderen zich lekker in hun vel voelen. Meer zelfvertrouwen en een sportieve levensstijl vormt de basis voor een succesvolle toekomst.

Wat kunnen de gevolgen zijn voor kinderen die later beginnen aan gymnastiek?

Het is natuurlijk nooit te laat om te beginnen aan gymnastiek, maar hoe later kinderen beginnen hoe moeilijker ze het zullen hebben vergeleken met kinderen die op een jongere leeftijd zijn begonnen. Bij kinderen die na 5 jaar beginnen, zal snel gemerkt worden dat ze minder ontwikkeld zijn qua flexibiliteit, lenigheid en op hun spierontwikkeling. Vaak zijn ze ook totaal niet bewust van hun lichaam en durven ze niet snel iets te proberen om dat ze het eng vinden. Hele erge gevolgen zullen het niet zijn, maar het zal wel meer tijd nodig hebben om op hetzelfde level te komen dan kinderen die eerder zijn begonnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden