Your health Almere

Kies de juiste zorgverzekering voor jouw situatie

Geplaatst op

Iedere persoon is uniek en zo ook zijn of haar zorgbehoefte. Een geschikte zorgverzekering is met deze specifieke behoefte verbonden. En die verzekering kiezen kan een hele klus zijn. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips zodat je makkelijker kunt kiezen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Verplichte verzekering

Volgens de wet ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dit garandeert basale zorg. Maar soms heb je meer zorg nodig die niet valt onder de basisverzekering. In die gevallen kun je je bijverzekeren.

Extra zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een pakket dat aangeboden wordt door de zorgverzekeraar. Denk daarbij aan een extra dekking voor de tandarts, alternatieve geneeswijzen en zorg in het buitenland. Zeker wanneer je op een verre reis gaat, is het slim om je zorgverzekeringen onder de loep te nemen. Wanneer je in het buitenland in het ziekenhuis beland, wordt je in vele gevallen naar een privé kliniek gebracht, omdat de medische standaard in ‘gewone’ ziekenhuizen vaak niet te vergelijken is met het niveau bij ons in Nederland. Die klinieken zijn duur. Je krijgt met een normale zorgverzekering de zorgkosten vergoed tot aan de tarieven zoals die in Nederland gehanteerd worden. Alles wat daarboven komt moet jezelf betalen wanneer je niet goed hiervoor verzekerd bent. Laat je dus goed informeren hierover!

Eigen risico

Welke zorgverzekering je ook kiest, je hebt altijd een eigen risico van 385 euro. Toch vallen niet alle zorgkosten onder dit eigen risico, zoals de huisarts of de kraamzorg. Sommige mensen mijden zorg zodat ze geen geld kwijt zijn. We raden je aan om zorgmijden zoveel mogelijk te vermijden.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden