Your health Almere

Injectables zetten de klok een eindje terug

Geplaatst op

Fillers en Botox zijn niet aan te slepen. Dat komt door de schitterende resultaten die ermee te behalen zijn. Beide behandelingen zijn relatief pijnloos en mede daardoor besluiten jaarlijks veel mensen de behandeling uit te laten voeren. In deze blog nemen we deze populaire behandelingen met je door en leggen de voordelen aan je uit.

Botox

Tegen het einde van de jaren tachtig werd Botox ontwikkeld. Als snel werd het duidelijk dat Botulinetoxine een partner is in de strijd tegen rimpels. In de jaren daarna werd het steeds vaker bij cosmetische behandelingen gebruikt en kwam al snel onder het vergrootglas van de media te liggen, omdat er excessief gebruik van gemaakt werd. Dit had tot gevolg dat mensen (vooral Hollywoodsterren) als strakgetrokken wassenbeelden rondliepen. Botox zorgt er namelijk voor dat de spieren in het gelaat minder tot nauwelijks actief worden, ze verlammen dus. Je hebt werkzame spieren nodig om te kunnen lachen en je wenkbrauwen te kunnen bewegen. Dat lukt niet met spieren die platgespoten zijn, logischerwijs. Tegenwoordig is het allemaal anders, want cosmetische artsen mikken nu op het opfrissen van het uiterlijk, weten waar ze een relatief lage dosis kunnen injecteren om zo een natuurlijk en stralend resultaat te krijgen. Al doende leert men, zou je kunnen zeggen.

Fillers

Wat voor Botox geldt, is ook waar voor fillers: sinds het ontstaan van dit product is er van alles over gezegd en geschreven, bijvoorbeeld dat de behandeling voor onnatuurlijk resultaten zou zorgen en dat het schadelijke effecten voor de gezondheid zou hebben. Dat was vroeger zeker het geval, want toen werd er nog gebruikgemaakt van permanente fillers, gemaakt van kunststof. Tegenwoordig is dit verboden en wordt alleen de niet-permanente versie nog gebruikt, bijvoorbeeld bij het opvullen van lippen. Deze laatste filler bestaat uit lichaamseigen stoffen, zoals hyaluronzuur.

Moet ik een behandeling met injectables herhalen?

Omdat de behandelingen gedaan worden met lichaamseigenstoffen die afbreekbaar zijn, zullen de effecten van de stoffen na een aantal maanden verdwijnen. Het is daarom noodzakelijk om herhaalbehandelingen te doen die de resultaten op peil houden. De praktijk wijst wel uit, dat wanneer er een herhaalbehandeling met fillers gedaan is, de resultaten hiervan langer aanhouden dan bij de eerste behandeling. Dus het is gewoon een kwestie van bijhouden.

Wat zijn de voordelen van injectables?

We hebben de voordelen van injectables uit de doeken gedaan, maar we willen ze graag voor je onder elkaar zetten en er een aantal aan toevoegen:

Fillers

  • Stralende huid
  • Volume terugbrengen in de huid
  • Wallen bestrijden
  • Lippen opvullen

Botox

  • Bestrijden van rimpels
  • Jeugdig uiterlijk
  • Huid trekt minder samen
  • Extra: hoofdpijn door spierpijn en tandenknarsen tegengaan

Dit zijn de voordelen van injectables. Neem contact op met een expert om zo de juiste behandeling aan je wensen te koppelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden