Your health Almere

Houd je dieren gezond: analyseer hun voedsel

Geplaatst op

Specialistisch voedsel voor dieren wordt meestal door externe partijen gemaakt en je bent dus afhankelijk van de kwaliteit van dit voedsel. In vele gevallen heb je geen duidelijk zicht op wat er nou precies allemaal gebeurd voordat het voedsel daadwerkelijk kant-en-klaar bij jou op de zaak ligt. In vele gevallen moet je vertrouwen op de professionaliteit van de producent van dierenvoedsel. Wij vinden vertrouwen erg goed, maar toch controle nog net iets beter. 

Een diervoeder analyse is een handig instrument om een excellente controle te hebben over het voedsel dat je geeft aan de dieren. 

Wanneer is een diervoeder analyse aan te raden?

Veel mensen vragen zich af wanneer een diervoeder analyse nou werkelijk een toegevoegde waarde is. Het is duidelijk, dat wanneer je bijvoorbeeld een hondenkennel hebt, of een andere zaak waarin de gezondheid van dieren die aan jou toevertrouwd zijn van het grootste belang is, het natuurlijk erg belangrijk is dat de diervoeder die je geeft aan de dieren 100% in orde is.  Wanneer dit namelijk niet zo is, dan kun je allerlei vervelende zaken verwachten, zoals juridische stappen van boze baasjes.

Wij raden je dan ook aan om een analyse te doen van het diervoeder. Je kunt het laten doen door een gespecialiseerd bedrijf die ook kan kijken naar de grondstoffen voor het dierenvoedsel. Wanneer deze in het buitenland opgeslagen zijn, dan kunnen ze die daar ook testen. Zo hoef je niet een hele partij naar Nederland te halen voordat je het kunt testen. 

Waar kijken ze naar tijdens een diervoeder analyse?

Wanneer er een diervoeder analyse gedaan wordt wordt er gekeken: of er virussen in het eten zetten, bacteriën, schimmels, pesticiden, of het voedsel genetisch gemanipuleerd is (of de grondstoffen voor het uiteindelijke voedsel), et cetera. 

Het is overigens ook mogelijk om voedsel en grondstoffen daarvoor voor menselijke consumptie te testen. Dus wanneer je in de horeca werkt, is het erg belangrijk om in sommige gevallen hier gebruik van te maken. Ook als producent van voedsel voor mensen is het belangrijk om te weten of de grondstoffen die je naar Nederland haalt voor je producten daadwerkelijk veilig zijn voor menselijke consumptie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden