Your health Almere

Het FFP2 masker: De meest effectieve bescherming tegen het coronavirus

Geplaatst op

Steeds meer mensen dragen een FFP2 masker tijdens het winkelen of tijdens het doen van boodschappen. Dit masker beschermt namelijk erg effectief tegen het coronavirus. Door de opkomst van het wereldwijde coronavirus zijn er veel vragen boven water gekomen over hoe effectief een mondkapje is en hoe een FFP2 masker daadwerkelijk verschilt van een stoffen of wegwerp mondkapje. Aangezien wij ons allemaal zo goed mogelijk willen beschermen tegen enige vorm van ziektes, is het belangrijk om te weten welk mondkapje de beste voordelen voor jou geeft. In dit artikel worden de meest voorkomende vragen over dit mondkapje uitgelegd en beantwoord.

Verminder het risico op infectie en verspreiding

Het is inmiddels bekend dat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen via druppeltjes in de lucht. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat basismaskers, of ze nu zelfgemaakt of gekocht zijn, dit soort besmettingen kunnen verminderen. Ze voorkomen namelijk dat deze druppels zich verspreiden in de lucht en vast nestelen in de luchtwegen van andere mensen. Een nadeel wat normale mondkapjes geven, is dat ze niet perse helpen om besmetting voor de dragen van het mondkapje te voorkomen. De FFP2 maskers zijn de oplossing hiervoor. Deze voorkomen namelijk niet alleen dat de drager virusdeeltjes verspreid in de lucht, maar het vermindert ook het risico op infectie voor de drager zelf.

Waar staat FFP voor

FFP staat voor Filtering Face Piece. Een FFP2 masker is gemaakt van gehard meerlaags papier of stof en bevat filters die de lucht zuiveren. De FFP maskers zijn beschikbaar in drie beschermingsklassen: FFP1, FFP2 en FFP3. Het masker van de laagste klasse, FFP1, beschermt voornamelijk tegen niet-giftige stoffen. Het FFP2 masker is geschikt voor bescherming tegen schadelijke vaste en vloeibare stoffen en rook. Het biedt ook bescherming tegen besmettelijke stofdeeltjes in de lucht. FFP2 maskers zijn vooral effectief bij het filteren van deeltjes uit ingeademde of uitgeademde lucht. Een FFP3 masker biedt de uiterste bescherming tegen virussen en wordt voornamelijk gebruikt in zorginstellingen om bescherming te bieden tegen besmettelijke ziektes.

De juiste pasvorm is essentieel

Een FFP2 masker moet correct worden gedragen en met regelmaat worden vervangen. Ze moeten erg strak op het gezicht zitten en er is enige afstand vereist tussen de mond en neus. Er wordt altijd aangeraden om de baard af te scheren. Het filter werkt het beste wanneer het masker zo dicht mogelijk op de huid zit. Je kunt zien of een FFP2 masker goed past als het masker iets inzakt als u inademt. FFP2 maskers, die in heel Europa gestandaardiseerd zijn, filteren minstens 95 procent van de deeltjes. Door de effectieve bescherming voor zowel jezelf als voor andere om jou heen, is dit type mondkapje steeds populairder aan het worden onder de mensen. Als jij op zoek bent naar dit mondkapje kan je deze online bestellen bij Podobrace. Een voordeel hiervan is dat jij niet jouw huis uit hoeft om het mondkapje te ontvangen. Als al jouw mondkapjes op zijn, is dit dus de ideale manier om een nieuwe voorraad in huis te halen.

Gerelateerde berichten

Wat te doen tegen rugpijn?

Rugpijn kan erg vervelend zijn, vaak weet je ook niet meer hoe je moet zitten, staan of lopen, omdat je erg veel last hebt. Rugpijn is vaak redelijk...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden