Your health Almere

Haaruitval bij vrouwen

Geplaatst op

Als de scheiding in je haar breder wordt, je kale plekken ontdekt of als je meer dan 125 haren per dag verliest, heb je last van haaruitval. Er zijn een paar soorten haaruitval en verschillende mogelijke oorzaken. Je kunt helaas weinig doen om haaruitval te voorkomen en het is iets waar veel vrouwen onzeker over zijn. Je kunt het wel herstellen met een haartransplantatie voor vrouwen.

Wat zijn de cycli van haargroei?

Haar doorloopt drie cycli:

  1. De anagene fase (groeifase). Dit kan twee jaar tot acht jaar duren. Deze fase heeft over het algemeen betrekking op ongeveer 85% tot 90% van het haar op je hoofd.
  2. De katagene fase (overgangsfase) is de tijd dat de haarfollikels krimpen en duurt ongeveer twee tot drie weken.
  3. De telogene fase (rustfase) duurt ongeveer twee tot vier maanden. Aan het einde van deze fase valt het haar uit.

Kortere haren zoals wimpers, arm- en beenhaar en wenkbrauwen hebben een korte anagene fase: ongeveer één maand. Het haar van je hoofdhuid kan tot zes jaar of zelfs langer meegaan.

Wat zijn de soorten haaruitval?

Er zijn drie soorten haaruitval: anageen effluvium, telogeen effluvium en FPHL (female pattern hair loss).

  1. Anagene effluvium: Dit wordt veroorzaakt door medicijnen die een groeiende haarfollikel vergiftigen (zoals chemotherapie).
  2. Telogeen effluvium: Dit wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal haarfollikels die de telogene fase bereiken, de fase waarin het haar uitvalt.
  3. FPHL: Dit type komt het meest voor. Het haar dunt uit over de bovenkant van het hoofd en aan de zijkanten.

Hoe vaak komt haaruitval bij vrouwen voor?

Veel mensen denken dat haaruitval alleen mannen treft. Er wordt echter geschat dat meer dan 50% van de vrouwen te maken krijgt met merkbaar haarverlies. De belangrijkste oorzaak van haaruitval bij vrouwen is haarverlies bij vrouwen (FPHL). Ongeveer een derde van de vrouwen die hiervoor gevoelig zijn, heeft ermee te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden