Your health Almere

Effectieve kalknagel behandeling

Geplaatst op

Kalknagels komen vaak voor en ongeveer 10 procent van de mensen in Nederland heeft hier wel eens last van. Wist je dat een kalknagel zeer besmettelijk is? In de meeste gevallen zijn er dan ook meerdere nagels die last hebben van kalk. Voordat we het hebben over de behandeling, is het van belang dat je weet hoe je het kunt voorkomen. Een van de grootste oorzaken is het zwembad, omdat hier veel mensen op blote voeten lopen. Hierdoor kan de schimmelinfectie zich snel verspreiden naar andere voeten. Het is van belang dat je slippers draagt rondom een zwembad, maar ook in andere wellness locaties. Daarnaast is er een grotere kans op een kalknagel, wanneer je weerstand laag is. Maar wat kun je precies tegen een kalknagel doen? In dit artikel geven we je een antwoord op die vraag, zodat je afkomt van je kalknagels.

PACT behandeling

De term PACT is een afkorting voor de term photodynamisch antimicrobiële therapie. Bij de kalknagel behandeling wordt er gebruikgemaakt van zichtbaar licht wat op de tenen schijnt. Daarnaast is er een blauwe gel die wordt toegebracht aan de tenen, zodat het licht hierop kan reageren. Hierdoor komt er een actieve zuurstof vrij en deze zorgt ervoor dat de celwand van de schimmel kapot gaat. De schimmel sterft hierdoor af en daarnaast worden er verschillende bacteriën verwijderd. De lamp die wordt gebruikt bij de kalknagel behandeling gebruikt geen laser. Er wordt gebruikgemaakt van een rood Led-licht en is totaal pijnloos tijdens de PACT-behandeling.

Pedicure opzoeken

De beste kalknagel behandeling wordt natuurlijk uitgevoerd door de pedicure. Voordat de PACT-behandeling kan beginnen, is het natuurlijk van belang dat de nagel zo dun mogelijk gefreesd wordt. Dit doet de pedicure met een speciale vijl en je voelt hier ook bijna niets van. De schimmel groeit namelijk onder de nagel en bij dikke nagels heeft de PACT-behandeling geen nut. De lamp kan natuurlijk niet door een dikke nagel heen schijnen en daarom wordt deze dun gemaakt. Het is van belang dat je voor de kalknagel behandeling een pedicure in de buurt zoekt. Je hebt namelijk meerdere behandelingen nodig en hiervoor is een lokale pedicure wel handig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden