Your health Almere

Een sterk gebit ontwikkelen? Begin vroeg!

Geplaatst op

Een gezond gebit is natuurlijk van cruciaal belang. Het is een onderdeel van je persoonlijke hygiëne en gezondheid. Het is daarom ook belangrijk om zo vroeg mogelijk bezig te zijn met je gebit. Het is dan ook verstandig om als ouder je in het kindergebit te verdiepen om erachter te komen waarom dit zo belangrijk is. Een kindergebit is namelijk onwijs gevoelig. Het opbouwen van goede mondverzorging gewoonten op jonge leeftijd legt de basis voor een sterk en gezond gebit op latere leeftijd. We geven dan ook graag wat informatie weg in deze blog over belangrijke aspecten met betrekking tot het verzorgen van het kindergebit en het voorkomen van gaatjes.

Melktanden

Het kindergebit, oftewel de melktandjes begint zich te ontwikkelen lang voordat de eerste tandjes doorkomen. De allereerste tandjes zullen rond de leeftijd van 6-7 maanden voor het eerst zichtbaar zijn. Vanaf dit moment is het belangrijk om de tandjes al goed te verzorgen. Hier heb je bijvoorbeeld een hele zachte tandenborstel set speciaal voor kinderen van deze leeftijd. Het is dan ook aan te raden om vanaf dit moment om het half jaar een tandartsbezoek te doen. Men denkt dat het nog niet nodig is omdat het gebit er nog maar net is, maar zo werkt dat helaas niet. Een melkgebit is namelijk veel gevoeliger voor bijvoorbeeld gaatjes dan een volwassen gebit. Dit komt doordat de tandglazuur dunner en minder hard is, waardoor bacteriën en ander tand gevaar sneller kunnen doordringen. De Tandarts in Groningen kan je hier uitstekend bij helpen, zij weten precies hoe ze het gebit in de gaten moeten houden en welk advies zij jou kunnen geven om te helpen bij het onderhouden ervan.

Voeding

Uiteraard is voeding ook een belangrijk onderdeel als je een goed gebit wilt houden. Zo is het verstandig om zoveel mogelijk suiker te vermijden. Helemaal ontlopen doe je natuurlijk niet, maar dat is ook niet erg als het maar niet te veel is. Zorg dat je bij het voeden van je kind goed let op de leeftijdscategorie op het etiket. De voeding en fruithapjes zijn namelijk zo gemaakt dat het gebit op die leeftijd de hoeveelheid wat er in zit aankan. Als je hier van afwijkt heb je kans dat het gevoelige gebit al gevaar kan oplopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden