Your health Almere

Een kind met autisme, hoe ga je er mee om?

Geplaatst op

Om met je autistische kind om te gaan moet je een aantal skills leren. Soms gaan dingen tegen je gevoel in, maar het is belangrijk om bepaalde tips wel op te volgen. Zo ben je misschien geneigd om je kind vaak de zin te geven, zodat het tevreden is, maar structuur en consistentie zijn belangrijk, dus vooral helderheid bieden, ja of nee en daar bij blijven. Zo zijn er nog veel meer tips die je kind kunnen helpen. Ervaringsexperts schrijven er boekjes over vol. Toch moet je het in de praktijk leren. Doe je voordeel met de tips. Autismezorgalmere.nl helpt je graag om een goede dagstructuur voor je kind op te zetten.

Rust

Een van de meest belangrijke aspecten van de dagstructuur is rust. Het ontprikkelen is essentieel voor een zo goed mogelijk functioneren. Er komt veel kijken bij het opzetten van een goede dagstructuur, dat kost energie. Veel gesprekken en experts die naar je kind kijken. Voor zowel je kind als jezelf is voldoende rust belangrijk. Pak die rust zoveel mogelijk.

Praat met andere ouders

Er zijn veel ouders met kinderen die autisme hebben. Dit maakt dat je ook veel mensen om tips and tricks kunt vragen. Het is echter wel zo dat bij het ene kind sommige dingen wel werken, bepaalde tips wel opgaan, terwijl dit bij andere juist niet zo is. Het is een kwestie van proberen. Het is wel belangrijk om vooral de raad van experts niet uit het oog te verliezen, maar ervaringsdeskundigen, zoals ouders, zijn ook erg belangrijk.

Veel comments die je niet wilt

Zoals met veel andere dingen in de wereld is ook een kind met autisme een aanleiding om ongevraagd advies te geven. Veel mensen zullen je dit belangeloos verschaffen. Daar moet je tegen kunnen en zeker mee om leren gaan. Je zult snel leren om niet de discussie telkens aan te gaan, want daar wordt je op een gegeven moment nogal moe van.

Doe als elke ouder

Wees vooral een ouder, neem je kind, net zoals elke ouder, gewoon lekker mee overal naar toe. Zo leert hij of zij meer skills. Mensen met autisme kunnen toch een heleboel sociale vaardigheden aanleren. Dit blijft voor hen wel een uitdaging, omdat ze sociale vaardigheden moeilijk kunnen aanvoelen. Met een goede behandeling kunnen ze echt een heel eind komen.

Conclusie

Omgaan met je autistische kind is soms een uitdaging, maar met de hulp van specialisten en ervaringsdeskundigen (andere ouders) gaat het zeker lukken om een goede dagstructuur voor je kind op te zetten. Samen die weg bewandelen leidt vaak tot goede resultaten!

Meer weten?

Op onze site leer je meer over het laatste nieuws en onze partners. Echt tof wat ze allemaal voor je kunnen doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden