Your health Almere

Een BHV-opleiding is essentieel

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt met meerdere medewerkers, dan is het verplicht om ook meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Deze lieden kunnen allerlei taken uitvoeren die zeer belangrijk zijn wanneer er bijvoorbeeld calamiteiten op het bedrijf zouden gebeuren. In deze blog willen we jou graag meer vertellen over de BHV-opleiding. Lees snel verder om te ontdekken hoe het precies in elkaar zit en hoe jij kunt profiteren van deze opleiding.

De waarde van een BHV-opleiding

Een bhv opleiding is wat je noemt bijzonder waardevol voor je bedrijf. Het is niet voor niets verplicht dat je als werkgever meerdere werknemers in dienst hebt die een bhv-opleiding gedaan hebben. Het zijn medewerkers die hun gewone werkzaamheden uitvoeren, maar die dus de opleiding gedaan hebben, zodat ze weten wat er moet gebeuren wanneer er calamiteiten op het bedrijf plaatsvinden. 

Wat leer je allemaal tijdens een BHV-opleiding?

Tijdens een BHV-opleiding leer allerlei belangrijke vaardigheden aan die je nodig hebt wanneer er problemen op de werkvloer ontstaan. Zo leer je een beginnende brand blussen en ook leer je tijdens de opleiding om eerste hulp te geven aan medewerkers die het nodig hebben. Je moet dan denken aan mond-op-mondbeademing. Het kan zelfs zo erg worden dat een pand ontruimd moet worden. Medewerkers die een dergelijke opleiding gedaan hebben, kunnen heel goed assisteren bij het ontruimen ervan.

Natuurlijk kun je ook nog allerlei aanvullende cursussen doen als het gaat over de veiligheid op de werkvloer. Op deze manier kun je als medewerker echt een heel belangrijk steentje bijdragen aan een gezonde werkomgeving. 

Hoelang duurt de cursus?

Het leuke van de cursus is dat deze helemaal niet zo lang duurt. In feite duurt deze maar 1 dag. Op deze dag kun je ook direct examen doen en dan heb je een opleidingscertificaat te pakken waar je bij elk bedrijf in Nederland mee terecht kunt.

Het is dus zeker een goed idee om het certificaat te halen, want je kunt het op je cv zetten en zo word je voor andere bedrijven aantrekkelijker om in dienst te nemen. 

Wanneer je de cursus al gedaan hebt en een opfriscursus nodig hebt, dan duurt deze 2 uur.

Het certificaat is 1 jaar geldig en daarna kun je dus de opfriscursus doen.

Wanneer je het certificaat hebt behaald mag je jezelf bedrijfshulpverlener noemen.

Lees meer leuke blogs op onze site. Dan ben je altijd op de hoogte!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden