Your health Almere

Dit is wat de esthetische tandarts voor je kan doen

Geplaatst op

witte glimlach te krijgen voor deze zomer. Lees snel verder!

Wat is een esthetische tandarts?

Een esthetische tandarts is gespecialiseerd in het verbeteren van de uitstraling van je tanden. Dit kan variëren van het witter maken van je tanden tot het corrigeren van scheve tanden en het herstellen van beschadigingen. Esthetische tandheelkunde richt zich niet alleen op het verbeteren van de gezondheid van je tanden, maar ook op het verbeteren van je zelfvertrouwen en algehele uitstraling.

Tanden bleken

Een van de meest populaire behandelingen bij een esthetische tandarts is het bleken van tanden. Als je last hebt van verkleurde tanden door koffie, thee, wijn of roken, kan een tandenbleekbehandeling een wereld van verschil maken. De tandarts gebruikt een veilig bleekmiddel dat diep in het glazuur doordringt en vlekken verwijdert. Binnen een of twee sessies kun je al een aanzienlijk wittere glimlach hebben.

Facings

Als je tanden niet alleen verkleurd zijn, maar ook beschadigd of scheef staan, kunnen facings een goede oplossing zijn. Facings zijn dunne laagjes porselein of composiet die over de voorkant van je tanden worden geplaatst. Ze kunnen helpen om de kleur, vorm en stand van je tanden te verbeteren. Het resultaat is een natuurlijke, mooie glimlach die jaren meegaat.

Kronen en bruggen

Voor ernstige tandproblemen, zoals grote vullingen of ontbrekende tanden, kan een esthetische tandarts kronen en bruggen aanbevelen. Een kroon is een kapje dat over een beschadigde tand wordt geplaatst om deze te versterken en te verbeteren. Een brug wordt gebruikt om een ontbrekende tand te vervangen door een kunsttand die aan de aangrenzende tanden wordt bevestigd. Beide oplossingen bieden niet alleen een esthetische verbetering, maar ook functionele voordelen.

Orthodontie voor volwassenen

Steeds meer volwassenen kiezen voor orthodontische behandelingen om hun glimlach te verbeteren. Moderne technologieën, zoals onzichtbare beugels, maken het mogelijk om tanden recht te zetten zonder dat het opvalt. Deze behandelingen zijn discreet en effectief, waardoor je binnen enkele maanden tot jaren een perfect rechte glimlach kunt krijgen.

Tandvleescorrecties

Gezonde tanden zijn belangrijk, maar gezond tandvlees is net zo cruciaal voor een mooie glimlach. Een esthetische tandarts kan tandvleescorrecties uitvoeren om een “gummy smile” te verbeteren of om teruggetrokken tandvlees te herstellen. Dit zorgt niet alleen voor een evenwichtiger uiterlijk van je glimlach, maar ook voor een betere mondgezondheid.

Professionele reinigingen

Regelmatige professionele reinigingen zijn essentieel voor het behouden van een witte glimlach. Zelfs als je dagelijks je tanden poetst en flost, kunnen er nog steeds aanslag en tandsteen ontstaan die je zelf niet kunt verwijderen. Een esthetische tandarts of mondhygiënist kan deze grondig reinigen, waardoor je tanden weer stralen.

Persoonlijk advies

Iedereen heeft andere behoeften en wensen als het gaat om hun glimlach. Een esthetische tandarts biedt persoonlijk advies en stelt een behandelplan op dat is afgestemd op jouw situatie. Of je nu een enkele behandeling nodig hebt of een combinatie van meerdere behandelingen, de tandarts helpt je om het beste resultaat te bereiken.

Nazorg en onderhoud

Nadat je de gewenste esthetische behandelingen hebt ondergaan, is het belangrijk om je glimlach goed te onderhouden. Dit betekent regelmatig poetsen, flossen en tandartsbezoeken. Je tandarts kan je ook adviseren over producten en technieken die je thuis kunt gebruiken om je tanden wit en gezond te houden.

Met de hulp van een esthetische tandarts kun je deze zomer met een stralende glimlach tegemoet gaan. Of je nu kiest voor tanden bleken, facings of een andere behandeling, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem contact op met een esthetische tandarts bij jou in de buurt en ontdek wat zij voor jouw glimlach kunnen doen. Zo kun je vol zelfvertrouwen genieten van de zonnige dagen!

Zoek je een Tandarts in Den Haag? Dan raden we je aan om eens bij tandartscentrumdenhaag.nl te kijken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden