Your health Almere

De optimale voorbereiding op plastische chirurgie

Geplaatst op

Als je binnenkort een behandeling bij een plastisch chirurg ondergaat, dan wil je natuurlijk het beste resultaat. In de aanloop naar de datum kun je verschillende doen om je fysiek en mentaal optimaal voor te bereiden.

Een maand van tevoren

Vier weken voor je afspraak lijkt je behandeling misschien nog ver weg, toch kun je al aantal dingen doen om je lichaam voor te bereiden. Bij enkele ingrijpende behandelingen is het belangrijk dat je fit bent, soms wordt er van tevoren een medisch test gedaan. Daarnaast kun je je huid alvast voorbereiden om de ingreep, zodat je erna minder littekens zult hebben. Zorg dat je huid soepel en elastisch is op het moment dat de behandeling plaatsvindt.

Het is aan te raden om te stoppen met roken en met het drinken van alcohol. Haal groente en fruit in huis en zorg voor eiwitrijk voedsel. Vitamines en mineralen kunnen je herstel bevorderen. Kijk ook alvast uit naar middelen om de roodheid en zwelling te verminderen, koop bijvoorbeeld icepacks en crèmepjes. Ook is het aan te raden om na plastische chirurgie een aantal dagen rust te nemen, zorg dus dat je wat vermaak hebt voorbereid.

2 weken van tevoren

Soms krijg je van je plastisch chirurg advies op het gebied van medicatie en voeding, zodat je lichaam zich kan voorbereiden op de behandeling. Bij andere medicijnen, bijvoorbeeld bij reuma, wordt juist geadviseerd om tijdelijk te stoppen. Aspirines verdunnen je bloed, deze vorm van pijnverlichting wordt dan ook afgeraden.

Zorg dat je gezond eet, drink veel water en probeer voldoende slaap te krijgen, zodat je fit en uitgerust in de kliniek verschijnt. Regel transport voor na de behandeling, zodat je zorgeloos naar huis kunt. Haal alvast eten in huis voor een aantal dagen: het kan zijn dat je minder mobiel bent door de ingreep.

Alle adviezen worden tijdens een consult met je plastisch chirurg uitgebreid met je doorgenomen. Hier krijg je ook specifieker advies, aangezien het natuurlijk wel uitmaak of je ooglidcorrectie of een liposuctie krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden