Your health Almere

De ongezonde sportschool: slechte hygiëne in de sportschool

Geplaatst op

Herkenbaar zijn de vieze geurtjes in de sportschool wel. Mensen werken er hard, gaan zweten en dit zorgt voor een onaangename geur. Maar hoe zit het eigenlijk verder met de hygiëne in de sportschool, daar zijn wij even ingedoken.

Je handdoek is een bron van ziektemakers

Zonder dat je het doorhebt gebruik je je handdoek om apparaten schoon te maken alvorens je erop plaats neemt. Daarnaast gebruik je de handdoek ook tijdens het sporten zelf. Deze handdoek wordt een enorme bron van bacteriën. En deze handdoek gebruiken veel mensen vaak ook nog op hun lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat op een handdoek die je gebruikt in een sportschool gemiddeld 360 keer meer bacteriën zitten dan op het gemiddelde toilet. Veel van deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor longontsteking en bloedvergiftiging.

Het is dus erg belangrijk om na elke sportsessie in de sportschool je handdoek te wassen. Voor diegene die het echt goed wil doen: stop je handdoek ook in een aparte tas! En gebruik je handdoek dus zeker geen tweede keer, dit is super slecht voor je eigen gezondheid. 

Oplossingen door jouw sportschool

Sportscholen in Nederland worden zich steeds bewuster van hun hygiëne. Er wordt meer onderzoek gedaan naar oplossingen om de sportschool schoner te krijgen. De meeste sportscholen hebben op dit moment al een Tork rol staan met verschillende (ontsmettende) middeltjes om de apparaten schoon te maken. Sommige sportscholen hebben hier zelfs al een plek aan toegevoegd om de handen te wassen

Meer weten over hygiëne?

Het schoonmaken van de toestellen in de sportschool met doekjes kan al een hoop schelen. Maar daarmee zijn niet alle bacteriën gedood. Zo is uit onderzoek gebleken dat veel toestellen na schoonmaken nog onder zit met twee derde van de bacteriën.

Wil je jou sportschool laten keuren, of meer informatie over hygiëne eisen? Neem dan even een kijkje bij bureaudewit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden