Your health Almere

De basis van een gezonde levensstijl

Geplaatst op

Niets in het leven is zo belangrijk als je eigen gezondheid en dat van je geliefde naasten. Toch zijn er in de huidige maatschappij tal van valkuilen en verleidingen die minder gezond of zelfs ongezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van drank en drugs, maar ook uitvindingen zoals de auto en elektrische fiets zorgen in kleinere mate voor een minder actief en gezonde levensstijl. Kortom, het is tegenwoordig niet zo gemakkelijk om gezond te leven. Bovendien is gezonde en biologische voeding in de meeste gevallen prijziger dan de minder gezonde “snelle hap”. Een doorslaggevende factor in het de creatie van een gezonde levensstijl is doorzettingsvermogen en ritme. Wil je een gezondere levensstijl aannemen, maar weet je niet precies waar je kunt beginnen? Lees dan eens onderstaande basiselementen van een gezonde levensstijl en laat je inspireren. 

Sociale activiteiten

Waar veel mensen zich niet bewust van zijn, is dat je sociale activiteiten eveneens een zeer grote invloed hebben op je mentale gezondheid. De mens is een sociaal wezen en heeft dan ook behoefte aan anderen om zich heen. Familie, vrienden en kennissen zorgen ervoor dat je sociaal actief blijft en niet in een sociaal isolement terechtkomt. Wanneer je sociaal minder actief bent, is de kans groot dat ook je lichamelijke gezondheid achteruit gaat. Zo is de kans groter dat je ongezond en te veel gaat eten, minder gaat bewegen en je op die manier een minder gezond ritme creëert voor jezelf. Veel mensen merken dan ook in de tijd van corona dat hun mentale en lichamelijke gezondheid achteruit gaat. 

Voldoende beweging

Naast een sociaal leven is het belangrijk om dagelijks voldoende te bewegen. Dit betekent niet direct dat je iedere dag in de sportschool moet verschijnen. Kleine aanpassingen in je huidige leven kunnen al zorgen voor een hele verbetering. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks een stuk gaan wandelen en vaker de fiets maken in plaats van de auto. Het gaat erom dat je voor een langere periode je hartslag verhoogt, waardoor je conditie verbetert. 

Voeding en voedingssupplementen

Een van de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl is gezonde voeding. Door gevarieerd en gezond te eten ondersteun je de bouwstenen van je lichaam en voorzie je hen van de belangrijkste voedingsstoffen. Bovendien bestaan er ontzettend veel verschillende voedingssupplementen, zoals omega 3 en curcumine die je lichaamscellen beschermen en een positieve invloed hebben op je gezondheid. Voedingssupplementen als deze zijn er handig wanneer je via je huidige voedingspatroon onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden