Yoga

Wat is Yoga?

Algemeen

 

Yoga is gericht op het verhogen van het bewustzijn. Tijdens de lessen in onze sportschool in Almere zijn we bezig met verbinden. Het is de bedoeling al je gedachten achter je te laten, je te verbinden met de ruimte achter die gedachten en volledig tot rust te komen. Gedachten zijn een interpretatie van onze waarneming, en deze interpretaties weergeven niet de werkelijkheid. Daarom helpt yoga bij het ondervinden van die werkelijkheid en het zien van deze werkelijkheid.

Tijdens de les

 

Tijdens onze sessie yoga behandelen wij verschillende trainingen. Ideaal om na een drukke werkdag volledig tot rust te komen. Bij onze sportschool in Almere kun je de volgende vormen van yoga tegenkomen:

  • Vinyasa
  • Yin
  • Restorative
  • Yin Yang
  • Ashtanga

Lesrooster

mAANDAG

 

17:00 – 18:00

20:00 – 21:00

Dinsdag

 

17:00 – 18:00

20:00 – 21:00

Woensdag

17:00 – 18:00

20:00 – 21:00

Donderdag

 

17:00 – 18:00

20:00 – 21:00

Zaterdag

 

08:00 – 09:00

10:00 – 11:00

15:00 – 16:00

20:00 – 21:00

Zondag

 

08:00 – 09:00

10:00 – 11:00

15:00 – 16:00

18:00 – 19:00

Waarom Yoga?

Lichaam

 

Door regelmatig yoga te beoefenen wordt je lichaam soepeler maar ook sterker. Dit doen we door met yoga houdingen de spieren en het bindweefsel met respect op te rekken. Het is niet voor niets dat steeds meer top sporters yoga combineren met hun trainingen.

Ademhaling

 

Tijdens yoga ben je constant bezig met je ademhaling. Hierdoor neemt de kwaliteit van je ademhaling toe wat een grote vertering is voor je gezondheid. 

Houding

 

Steeds meer mensen zitten voorover of onderuitgezakt. Dit is niet goed voor je wervel kolom en de lichaamshouding. Door de beoefening van yoga verbeter je deze houding en zorg je voor een gezonder lichaam.

Slaap

 

Slaap is erg belangrijk in ons leven. Als je slecht slaapt merk je gelijk dat het minder goed met je gaat. Yoga helpt je drukte, prikkels en stress te verminderen en je malende gedachten met rust te laten. Hierdoor ga je beter slapen.

Yoga stijlen

Vinyasa

 

Het gaat hierbij over het leggen van een verbinding tussen de ademhaling en de bewegingen. Doordat de bewegingen tijdens een les Vinyasa vloeiend in elkaar over lopen krijgen we een vorm van meditatie in beweging.

Yin

 

Deze vorm van Yoga richt zich volledig op het ontspannen van je spieren. Doordat je bij deze vorm volledig ontspant bereik je bindweefsel in de diepste punten van je lichaam. Yin geeft je diepe ontspanning en stimuleert je meridianen en organen.

Restorative

 

Deze vorm richt zich op het openen en ontspannen van het lichaam, waardoor je de kans krijgt te vernieuwen en te genezen. Hierom is deze les aan te raden voor mensen die herstellende zijn van een ziekte.

Yin Yang

 

Yin en Yang staan voor alle tegenstellende kwaliteiten in het leven. Yin staat voor zachtheid en overgave. Yang voor doelgerichtheid en actie. 

Ashtanga

 

Het grote voordeel van Ashtanga is dat je snel ontwikkeld. Door de vaste reeks yoga poses kun je de aandacht verleggen naar bijvoorbeeld je ademhaling en de gerichte blik waarvoor yoga uiteindelijk voor bedoeld is.

Meer weten?

Social media

Meer weten over yoga? Kom een keertje langs bij onze sportschool in Almere voor alle informatie. Daarnaast kun je gebruik maken van onderstaande social media links over yoga. Hier vindt je meerdere tips voor het vinden van je innerlijke rust.

Valt yoga binnen mijn abonnement?

Jazeker! Je kan deelnemen aan alle groeplessen bij onze sportschool in Almere. Hierbij maakt het niet uit welk abonnement je bezit.

Hoe vaak moet ik de training volgen?

Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe vaak jij naar de les wilt komen. Yoga kun je iedere dag doen om je dag volledig in rust af te sluiten.

Kan ik meedoen als beginner?

Ja dat kan zeker! Yoga is voor iedereen ongeacht je leeftijd of niveau, iedereen kan meedoen!

Moet je lenig zijn voor yoga?

Je hoeft er niet lenig voor te zijn, je kunt gewoon meedoen in je eigen tempo. Wel kan het zo zijn dat je er lenig van wordt.

Het begint

bij jezelf!

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag: 08:00 – 23:00

Zaterdag: 08:00 – 22:00

Zondag: 08:00 – 20:00

Gratis 3 daagse proeftijd