Boxing

Wat is boxing?

Boksen bij Your Healt

 

Boksen is een sport waarbij het gaat om snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. Daarom zullen deze 3 onderdelen aan bod komen tijdens de trainingen. Boksen zal zal jou helpen aan een betere conditie, een strak lichaam en een toename van je kracht. Daarnaast is boksen ook een tactische sport, waarbij nagedacht wordt over techniek en het hele lichaam in actie is.

De Trainingen

 

Tijdens de lessen in onze sportschool in Almere wordt er niet tegen elkaar gebokst. Boksen wordt voornamelijk gebruikt voor het versterken van het lichaam. Er zal tijdens de lessen veelal gebruik gemaakt worden van de zogeheten “bokszak”. Daarnaast maken we ook gebruik van verschillende spar materialen in het stukje techniek wat elke les terugkomt.

 

Waarom Boxing?

coördinatie

 

Door de snelle bewegingen en de afwisseling wordt je hand- oog coördinatie aanzienlijk verbeterd. Hierdoor kan je sneller handelen. Je handen zullen beter reageren op wat je ziet en denkt. 

Conditie

 

Boksen is de nummer 1 sport om je totale lichaam fitter te maken. Door de hoge intensiteit zal je conditie beter worden en wordt je een stuk fitter. Hierdoor krijg je er een hoop energie van.

Stress

 

Het is heerlijk om je tijdens een bokstraining volledig uit te leven. je hoeft je even niet druk te maken waarover je gestrest bent en kan dit volledig aan de kant zetten. Hierdoor wordt stress aanzienlijk verminderd.

Zelfvertrouwen

 

Door het doen van een vechtsport ga je sterker in je schoenen staan. Je leert je lichaam beter kennen en weet waar het toe in staat is. Doordat je zekerheid omhoog gaat straal je dit ook 100% zeker uit na een training bij onze sportschool in Almere. 

Verbranding

 

Boksen is een training op hoge intensiteit. Tijdens een training ben je intensief verschillende oefeningen aan het afwisselen met actieve rust periodes. Stil zitten is er dus niet bij. Tijdens een work-out van 45 minuten verband je al snel 600 tot 800 calorieën.

Elementen in de les

1. Opwarmen

 

Een goede opwarming van de spieren is van groot belang om de training sterk te beginnen. De opwarming voorkomt blessures en zorgt voor een verhoging van de hartslag.

2. techniek

 

Na de opwarming is er altijd een techniek deel in de les. Hier leer je alle technische bewegingen goed uit te voeren. De instructeur zal hierbij individueel advies geven zodat je blijft ontwikkelen. 

3. Workout

 

Tijdens het work-out deel van de groepsles wordt je volledig aan het werk gezet door onze instructeurs. Zij zorgen voor een volledige work-out die het hele lichaam traint. Onze sportschool in Almere heeft instructeurs met jaren ervaring waardoor ze jou de perfecte work-out geven.

 

4. Afkoelen

 

Minstens net zo belangrijk als het opwarmen, na elke work-out doe je een kleine training om je spieren te laten afkoelen. Strek oefeningen zijn onderdeel van de afkoel ronde om het herstel van de spieren te bevorderen.

Lesrooster

mAANDAG

 

19:00 – 20:00

20:00 – 21:00

Dinsdag

 

19:00 – 20:00

20:00 – 21:00

Donderdag

 

19:00 – 20:00

20:00 – 21:00

vrijdag

 

19:00 – 20:00

20:00 – 21:00

Zaterdag

 

11:00 – 12:00

15:00 – 16:00

20:00 – 21:00

Zondag

 

11:00 – 12:00

15:00 – 16:00

19:00 – 20:00

Meer weten?

Social media

Ben je nog steeds niet overtuigt, en wil je nog meer weten over boksen? Dan hebben wij hieronder nog een paar links voor nog meer informatie, beeldmateriaal, tips en tricks. Je kan natuurlijk ook altijd even langskomen bij onze sportschool in Almere!

Hoe groot is de kans op blessures?

Niet groot, bij onze sportschool in Almere is het boksen gericht op het vergroten van de conditie en het zelfvertrouwen. Bij ons is het dus niet de bedoeling de andere te blesseren.

Welke spieren train je?

Bij het boksen train je alle spieren in het lichaam. Dit komt doordat er veel afwisseling is tijdens de trainingen.

Kan ik meedoen als beginner, vrouw of kind?

Iedereen kan meedoen aan de boks lessen, boksen is voor iedereen en voor ieder niveau!

Wat voor spullen heb ik nodig?

Wij hebben alle materialen in onze sportschool in Almere, je hoeft dus niks mee te nemen. Voor kleding zijn een sportbroek en een shirt gewoon voldoende.

Het begint

bij jezelf!

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag: 08:00 – 23:00

Zaterdag: 08:00 – 22:00

Zondag: 08:00 – 20:00

Gratis 3 daagse proeftijd